Czy dzięki zielonej kawie można schudnąć?

zielona kawa

Ostatnio coraz więcej się mówi i pisze o zielonej kawie, jako czynniku odchudzania.

Czy rzeczywiście dzięki zielonej kawie można schudnąć ?

Zdania są podzielone, nie mniej jednak stwierdzono, że zawarty w zielonej kawie kwas chlorogenowy wspomaga odchudzanie i pomaga pozbyć się cellulitu, szybko niszczy tłuszcz.

W zielonej kawie kwasu chlorogenowego jest aż o 300% więcej, niż w zwykłej kawie. Podczas palenia kawy następuje spora utrata właściwości tego składnika.

Udowodniono, że zielona kawa:

• zabija głód – nie występują napadu łakomstwa,

• dodaje energii – tłuszcz jest zmieniany w energię, dlatego przestaniesz być nieustannie zmęczona,

• nie ma skutków ubocznych – nawet po kilku miesiącach od odstawienia nie występuje efekt jojo. 

Nie wiem, jak dla innych, ale dla mnie ten ostatni punkt jest bardzo istotny, przecież z efektem jo-jo zmaga się wiele kobiet na całym świecie.

Dodatkowo mówi się o tym, że efekty odchudzania są już widoczne w pierwszym tygodniu stosowania.

Może warto spróbować, w końcu jest to produkt naturalny, w 100 % bezpieczny, posiada właściwości antynowotworowe, działa też pozytywnie na układ krążenia i w dodatku jest bardzo tani.

Lepiej zamówić sobie nie mielone ziarna kawy, a mielić dopiero przed samym zaparzaniem. Chodzi o to, aby zielona kawa nic nie straciła ze swoich cennych właściwości.

Smak kawy zielonej zupełnie nie przypomina smaku czarnej kawy, co jest rzeczą naturalną. Kawa czarna to kawa zielona palona w temperaturze ok. 250 – 300 stopni Celsjusza. Podczas palenia kawy, w ziarnach przebiegają procesy chemiczne, prowadzące do uwolnienia się olejków eterycznych, które nadają kawie czarnej charakterystyczny przyjemny zapach i smak.

Niestety kawa zielona nie jest tak smaczna, jak czarna, ale ma o niebo lepsze wartości zdrowotne dla człowieka. Najczęściej tak jest, że to co nie jest zbyt smaczne przynosi nam najwięcej korzyści zdrowotnych.

Ja polecam zieloną kawę GREEN COFFEE Plus, bo to jedyny naturalny preparat, który ma tak mocne podwójne działanie odchudzające. Powstrzymuje odkładanie się tkanki tłuszczowej i pobudza jej spalanie.

Zawarty w zielonej kawie kwas chlorogenowy zatrzymuje wchłanianie cukrów w przewodzie pokarmowym. To sprawia, że organizm zaczyna szybko sięgać do zapasów tłuszczu i je spalać, by uzyskać energię.

Kwas chlorogenowy pobudza też aktywność metaboliczną wątroby, która spala więcej tłuszczu. Nawet, jeśli jesz słodycze – i tak zaczniesz chudnąć.

Jeśli jednak chcesz przyspieszyć proces utraty wagi – nie blokuj się słodkościami i chociaż 3 razy w tygodniu wybierz się na dłuższy spacer. Efekty Cię zaskoczą.

Nie czekaj, sprawdż sama 

 green coffee