Naturalna witamina C zamiast syntetycznej

Witaminę C większość z nas pamięta jeszcze z lat dziecięcych, którą zażywaliśmy przy okazji różnych przeziębień, infekcji. Witamina C, którą stosowaliśmy miała postać tabletek, otrzymywanych na drodze syntezy chemicznej.

Zresztą i dziś w aptekach można kupić tę sztuczną witaminę C.

W ostatnich latach jednak coraz większym popytem cieszy się naturalna witamina C, która jest o wiele lepsza dla naszego organizmu.

Dlaczego naturalna witamina C jest lepsza dla ludzkiego organizmu, niż syntetyczna jej forma ?

Po pierwsze naturalna witamina C jest lepiej przyswajalna, niż syntetyczna. Wraz z bioflawonoidami jest jeszcze lepiej wykorzystywana przez organizm. Na podstawie wielu badań okazało się, że syntetyczna formuła witaminy C jest bardzo słabo przyswajalna, a w niektórych wypadkach nawet w ogóle organizm jej nie przyswaja.

Po drugie naturalna witamina C nie zakwasza organizmu, w przeciwieństwie do sztucznej witaminy. Zakwaszenie organizmu, jest bardzo niekorzystne, dochodzi do wypłukania wapnia z kości i utraty magnezu w organiżmie.

Ponadto naturalna witamina C nie obciąża wątroby, tak jak sztuczna jej postać. Mało tego, wysokie spożycie naturalnej witaminy C wspomaga odtruwanie organizmu. Jest to szczególnie skuteczne w pomaganiu organizmowi w procesie usuwania toksyn w postaci metali ciężkich, takich jak rtęć, ołów, kadm i nikiel.

Ostatnia kwestia do przedawkowanie witaminy C. W przypadku naturalnej witaminy C nie grozi nam przedawkowanie, jej nadmiar jest usuwany razem z moczem.

Stosując syntetyczną witaminę C możemy się narazić na skutki jej przedawkowania. Jest to szczególnie niebezpieczne dla nerek, może dojść do powstawania kamieni w nerkach. 

 Uważa się, że człowiek pierwotny przyjmował około 40 razy więcej witaminy C niż my współcześnie. Okazuje się też, że tracimy do 90% witaminy C zawartej w pokarmach przez magazynowanie i przetwarzanie a także przez inne czynniki. Dotyczy to również i innych witamin i minerałów zawartych w owocach i warzywach.

O przyczynach tego stanu rzeczy i zaskakujących wynikach pomiaru zawartości witamin i minerałów w owocach i warzywach na przestrzeni lat przeczytasz tutaj – kliknij

Naturalna witamina C może występować w formie tabletek, w płynie lub w żelu.

Żelowa postać tego produktu powoduje szybsze wchłanianie cennych składników już w przełyku, zanim kwasy żołądkowe zniszczą sporą ich część. 

Przykładem naturalnej witaminy C w tabletkach jest naturalna witamina C z bioflawonoidami  – kliknij i zobacz

Jest ona otrzymywana z ekstraktów cytryny i owoców dzikiej róży.

 naturalna-witamina-c-300-plus

Polecam szczególnie pewną nowość na polskim rynku – Acerolę, czyli najlepszą naturalną witaminę C o długotrwałym uwalnianiu, która w 100% pokrywa zapotrzebowanie organizmu na tą cenną witaminę.

Cóż to takiego ta Acerola ?

Wiśnia Acerola to krzak bądź drzewo, o wysokości ok. 5 m, który rośnie w suchych lasach Ameryki Południowej i Środkowej. Owoce wiśni Acerola są najbogatszym żródłem naturalnej witaminy C w dziejach świata, zawierają aż 30 razy więcej witaminy C niż cytryna !!!

Teraz nie musimy już się bać o niedobory witaminy C w naszym organiżmie, wystarczy sięgnąć po Acerolę,  najnowsze dzieło naukowców w dziedzinie suplementacji – kliknij i zobacz opis Aceroli (prawdopodobnie najlepszą witaminę C na świecie).

naturalna witamina C

A o tym jak ważna jest dla ludzkiego organizmu witamina C przeczytasz tutaj – kliknij