Stewia to słodycz, która nie szkodzi zdrowiu. Stewię mogą jeść cukrzycy !

Największym problemem osób chorych na cukrzycę jest utrzymanie odpowiedniego poziomu cukru we krwi. Wiąże się to z odpowiednią dietą pozbawioną cukru w ogóle, bądż bardzo go ograniczającą. Dla tych, dla których wyrzeczenie się słodkości jest istnym horrorem, mam bardzo dobrą wiadomość!!! Ostatnio na rynku odkryłem super produkt, który diabetycy mogą stosować, będąc w 100 % pewni, że im nie zaszkodzi. STEVIA to ,,słodkie liście’’ pochodzące z Ameryki Południowej, aż 300 razy słodsze od cukru. Do tej pory lekarze nie stwierdzili żadnych skutków ubocznych u osób z cukrzycą, którzy ją stosowali. Dobrą wiadomością dla wszystkich dbających o zdrowie i swoją sylwetkę jest to, że stevia nie ma kalorii !!!!!!!!

Stewia to NIE JEST cukier.

Stewia to słodycz, która NIE SZKODZI ZDROWIU.

Stewię mogą BEZ OGRANICZEŃ jeść cukrzycy.

Stewia to nie sztuczny słodzik, ale po prostu jadalna roślina, która z natury jest słodka.

Stewię można nabyć w czterech formach: proszek, płyn, tabletki, roślina. Jest ona droższa od cukru, ale wystarcza na długo, bo zużywa się jej bardzo mało – liczone szczyptami, a nie, jak w przypadku cukru, łyżeczkami.

W tradycyjnych sklepach jest rzadko dostępna, a jeśli już jest, to słabej jakości.

W polskich sklepach internetowych można ją dostać bez żadnego problemu. Należy jednak zwrócić uwagę na skład stewii.

Można ją śmiało mieszać z liśćmi herbat.

Dobrej jakości stewię kupisz tutaj – kliknij

naturalna stewia

A jak wykorzystać stewię do ciast ?

Początkowo dodawanie stewii do ciast czy tortów może sprawić trudność, jeśli chodzi o proporcje. Dlatego też wydano specjalną książkę: ” Słodkie ciasta bez cukru. Przepisy z zastosowaniem stewii ”.

Znależć w niej można 75 przepisów wraz ze zdjęciami oraz dokładny sposób przygotowania, aby słodkości były tak słodkie, jak być powinny. Pani Ewa, autorka książki, mieszka w Niemczech i tam stewia jest bardzo popularna. Dodatkowo jest cukrzykiem i od lat, dzięki stewii może jeść słodkie rzeczy bez ograniczeń. Proszę koniecznie spróbować wypieków ze stewią.

Szczegółowy opis książki, spis potraw, fragment, komentarze klientów znajdziecie Państwo tutaj – proszę kliknąć

 Slodkie ciasta bez cukru

A do picia proponuję mieszankę ziołową dla diabetyków.

Jest to specjalny susz skomponowany, ułatwiający trawienie i zachowanie prawidłowego poziomu cukru we krwi. Ma przyjemny, słodkawy posmak.

Kliknij i wypróbuj mieszankę ziołową dla cukrzyków

 Diabetic - mieszanka ziołowa

Dla ”miłośników” tradycyjnego cukru polecam artykuł: http://modne.zdrowe.eu/porady-zdrowe-odzywianie-zdrowe-produkty-spozywcze/dlaczego-cukier-uzaleznia-i-jest-niebezpieczny-dla-zdrowia-jak-uporac-sie-z-cukrowym-nalogiem/

Jako ciekawostkę podam, że od grudnia 2011 stewia (za granicą pisane   przez ”v” jako ”stevia”)została w UE dopuszczona jako środek spożywczy (co ciekawe, w USA czy Japonii funkcjonuje od dziesięcioleci). Stewia jest zdrowsza i słodsza niż cukier. Poza tym ma niesamowite właściwości zdrowotne. Jakie to są właściwości zdrowotne stewi ?

Zobacz: http://pl.wikipedia.org/wiki/Stevia_rebaudiana